Mijn Verlanglijstje: Wat Is Dat Precies?

mijn verlanglijstje

Als je cadeaus krijgt, bijvoorbeeld omdat je jarig bent, wil je natuurlijk wel dat je leuke cadeaus krijgt en niets krijgt wat je al hebt. Maar hoe weet je zeker dat de mensen die op jouw verjaardag komen, de beste cadeaus aan je geven? Simpel, dat doe je door voor je verjaardag een verlanglijstje te maken. Wil je meer weten over het maken van een verlanglijstje? Lees dan op deze pagina meer over mijn verlanglijstje, zoals wat mijn verlanglijstje is, wanneer je een lijstje kunt maken en hoe je een lijstje kunt maken.

De naam verlanglijstje verklapt eigenlijk al een beetje wat een verlanglijstje is. Verlangen betekent namelijk dat je iets graag wil, zoals een pakket met de nieuwste Lego of een nieuw spelletje voor op je computer. Een lijstje is een papiertje met verschillende woorden op een rijtje, zoals de dingen die je graag voor je verjaardag wil krijgen van de mensen die op je verjaardag komen. Kortom: een verlanglijstje is een lijstje met dingen waar je naar verlangt om te krijgen, zoals dat computerspel dat je al zo lang wil spelen of die Barbie die je al zo lang in de winkel hebt zien staan.

Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt dat je was uitgenodigd voor een verjaardag, maar helemaal niet wist wat je de jarige job cadeau moest geven. Sommige kinderen hebben nu eenmaal een andere smaak dan jij en als je niet weet wat de jarige al thuis heeft aan speelgoed, kan het moeilijk zijn om een leuk cadeau voor hem of haar te kopen. Als je als jarige job een verlanglijstje maakt en dit lijstje geeft aan de mensen die op jouw feest komen, maak je het voor de mensen die op jouw verjaardagsfeest komen gemakkelijker om cadeaus te kopen. Zij kunnen namelijk gewoon mijn verlanglijstje gebruiken bij het kopen van cadeaus, zodat ze sneller klaar zijn met het kopen van een presentje en ook zeker weten dat jij jouw cadeau leuk vindt.

Wanneer kan ik mijn verlanglijstje maken?

Het is een beetje gek als je een verlanglijstje maakt terwijl je helemaal niet jarig bent of helemaal geen cadeaus krijgt. Zo is het niet de bedoeling dat je op een normale dag een verlanglijstje maakt en dit lijstje geeft aan jouw ouders, zonder dat er een reden is om de cadeaus op mijn verlanglijstje voor je te kopen. Je maakt een verlanglijstje dus alleen als er iets te vieren is en als er een speciale reden is om een lijstje te maken, zoals bij je verjaardag, bij Sinterklaas of bij kerst.  

Hoe kan ik mijn verlanglijstje maken?

Je kunt mijn verlanglijstje op verschillende manieren maken. Een paar manieren om mijn verlanglijstje te maken, zijn de volgende:

  1. Je pakt een leeg papiertje en schrijft met een pen op dit papiertje welke cadeaus je wil krijgen.
  2. Je pakt de folder van de speelgoedwinkel en knipt alle cadeaus uit die jij leuk vindt voor jouw verlanglijstje. Zijn er cadeaus die je echt super leuk vindt? Dan kun je deze cadeaus extra opvallend op het lijstje plakken, bijvoorbeeld door er hartjes of smileys omheen te tekenen, zodat het duidelijk is dat dit jouw favoriete cadeau is op het verlanglijstje.
  3. Je maakt een verlanglijstje op Verlanglijstjemaken.nl Dit betekent dat iedereen jouw verlanglijstje kan zien, dat je jouw lijstje altijd kan veranderen en dat je jouw verlanglijstje gemakkelijk op kunt sturen naar vrienden en familie via e-mail. Het is erg gemakkelijk om cadeaus toe te voegen vanuit Bol.com en je familie en vrienden kunnen rechtstreek de cadeaus bestellen.

Tips 

Maak je voor het eerst een verlanglijstje? Lees dan deze drie tips voor mijn verlanglijstje maken en je weet zeker dat jouw lijstje goed is.

Tip 1 voor mijn verlanglijstje maken: zet niet te veel cadeaus op jouw verlanglijstje. Als je te veel cadeaus op je lijstje zet, weten de mensen die op je feest komen niet meer wat ze moeten kopen. De keuze is dan zo groot, dat ze uiteindelijk alsnog moeite hebben met het kopen van het perfecte cadeau. Zet daarom alleen de leukste cadeaus op mijn verlanglijstje, maar zorg er wel voor dat er nog genoeg keuze is bij het kopen van een cadeau.

Tip 2 voor mijn verlanglijstje maken: zet geen cadeaus op je verlanglijstje die je nooit zal krijgen. Weet je zeker dat je geen paard mag van je ouders? Zet dan geen paard op mijn verlanglijstje, want dan zul je dit cadeau niet krijgen. 

Tip 3 voor mijn verlanglijstje maken: schrijf duidelijk op wat je wil. Wil je een speciaal Legopakket? Schrijf dan de naam van dit Legopakket op bij het maken van mijn verlanglijstje en schrijf niet alleen op dat je Lego wil, want dan krijg je misschien het verkeerde Legopakket cadeau.

Zoek je nog meer tips voor het maken van een verlanglijstje? Klik hier!

Is het je allemaal duidelijk? Wacht dan niet langer en start met het maken van jouw verlanglijstje: