Hoe Kan Ik Een Verjaardagslijstje Maken?

verjaardagslijstje

Heb je het woord ‘verjaardagslijstje’ ergens gelezen of gehoord, maar weet je niet wat dit woord betekent? Lees dan op deze pagina alles over het verjaardagslijstje en je komt er vanzelf achter wat er met dit woord bedoeld wordt. Op deze pagina lees je bijvoorbeeld wat een verjaardagslijstje is, hoe je dit lijstje kunt maken, waarom het slim is om een dit lijstje te maken en hoe je het beste verjaardagslijstje kunt maken.

Wat is een verjaardagslijstje?

Een verjaardagslijstje wordt ook wel een verlanglijstje genoemd. Dit is een lijstje met spullen of cadeaus die je leuk vindt en graag wil krijgen, bijvoorbeeld voor je verjaardag of voor Sinterklaas. Geef je bijvoorbeeld een feestje en wil je zeker weten dat je de leukste cadeaus krijgt op jouw feestje? Dan maak je een verlanglijstje om anderen duidelijk te laten zien welke cadeaus jij graag zou krijgen. En is het bijna Sinterklaas en heb je al leuke cadeaus gevonden die je graag zou krijgen? Dan doe je een verlanglijstje met jouw favoriete cadeaus in je schoen en weet je zeker dat je de leukste cadeaus krijgt op Sinterklaasavond op 5 december. Wil jij ook een verjaardagslijstje maken? Lees dan in de tekst hieronder hoe je dit moet doen.

Je kunt een verlanglijstje maken op twee manieren. De eerste manier is de standaard manier, namelijk met pen en papier. Je pakt gewoon een leeg velletje en een pen, schrijft op het lege papiertje welke cadeaus je leuk vindt en geeft het verlanglijstje aan de mensen die op jouw feestje komen of stopt het verlanglijstje in je schoen.

De andere manier om een verjaardagslijstje te maken, is iets moderner dan de eerste manier. Zo kun je ook een verlanglijstje maken op de computer op het internet, waarbij je jouw favoriete cadeaus op een website invult en jouw verlanglijstje via e-mail doorstuurt naar de mensen die naar jouw feest komen of uitprint om in je schoen te stoppen voor Sinterklaas. Als je goed om kan gaan met computers, is dit zeker een handige manier om een verjaardagslijstje te maken.

Waarom moet ik een verjaardagslijstje maken?

Het maken van een verjaardagslijstje is niet alleen leuk, maar ook erg handig. Door een verlanglijstje te maken, weet je namelijk zeker dat je op je verjaardag de leukste cadeaus krijgt. Dit zijn niet alleen cadeaus die je graag wil krijgen, maar ook cadeaus die je nog niet hebt. Maak je geen verlanglijstje? Dan kan het zo zijn dat je veel cadeaus krijgt op je verjaardag of voor Sinterklaas die je helemaal niet leuk vindt of dat je juist cadeaus krijgt die je wel leuk vindt, maar al een keer eerder hebt gekregen of gekocht. Kortom: als je van jouw verjaardag of jouw Sinterklaasfeest één groot feest wil maken met de beste en leukste cadeaus, is het slim om een verjaardagslijstje te maken met jouw favoriete cadeaus.

Het beste verjaardagslijstje maken in drie stappen

Het maken van een verjaardagslijstje is niet moeilijk, maar hoe maak je het beste verjaardagslijstje om de beste cadeaus te krijgen voor jouw verjaardag of voor Sinterklaas? Dat lees je in de drie stappen van het stappenplan voor het maken van het beste verjaardagslijstje.

Stap 1: kies welke cadeaus jij het leukst vindt. Misschien zijn er wel 100 cadeaus die je graag wil hebben, maar niet alle cadeaus zijn even leuk. Er zijn altijd wel cadeaus die je liever wil hebben dan andere cadeaus, dus schrijf op jouw verjaardagslijstje alleen de cadeaus die je echt graag wil. Kies er niet te weinig, want dan kan het zo zijn dat al jouw cadeaus uitverkocht zijn of te duur zijn en je alsnog niets krijgt.

Stap 2: schrijf duidelijk op welke cadeaus je wil. Heb je bijvoorbeeld een leuk spel gezien voor jouw PlayStation of heb je een leuke Barbie gezien die je graag wil hebben? Schrijf dan niet alleen ‘spel PlayStation’ of ‘Barbie’ op, maar schrijf duidelijk op welk spelletje je bedoelt en welke Barbie je graag wil hebben.

Stap 3: laat duidelijk zien welke cadeaus op je verlanglijstje je het leukst vindt. Dit kun je doen door jouw cadeaus een nummer te geven (nummer 1 voor het leukste cadeau, nummer 2 voor het cadeau dat je hierna het leukst vindt en nummer 3 voor het cadeau dat je na nummer 1 en 2 graag wil hebben) of door jouw favoriete cadeaus op te laten vallen op je verlanglijstje met smileys, hartjes, pijltjes of een vrolijke tekst als ‘dit is het leukste cadeau!’. 

Wil je nu direct aan de slag met het maken van jouw verlanglijste? Meld je dan nu aan!