Tips Voor Lootjes Trekken Met Sinterklaas Of Kerst

Vier jij Sinterklaas en/of kerst altijd met je familie door surprises te maken? Dan heb je waarschijnlijk wel eens lootjes moeten trekken om te bepalen wie voor welk familielid een surprise moet maken. Ga je ook dit jaar lootjes trekken en wil je weten hoe je dit het best kunt doen? Lees dan op deze pagina een paar goede tips voor lootjes trekken en de surprise met jouw familie wordt één groot succes. 

Tip 1: online lootjes trekken

Om het lootjes trekken gemakkelijker te maken, kun je online lootjes trekken op Verlanglijstjemaken.nl. Dit betekent dat je geen papiertjes meer hoeft uit te knippen om hier de namen van jouw familieleden op te schrijven, maar dat je eenvoudig de namen van jouw familieleden invult en ons de rest van het werk laat doen. Zo krijgt iedereen die meedoet met online lootjes trekken een eenvoudige e-mail, waar precies in staat welke persoon zij hebben getrokken bij online lootjes trekken en voor wie zij dus en surprise moeten maken. Je hoeft dus helemaal niet meer met de hele groep bij elkaar te zijn om de lootjes te trekken, maar kan gewoon de lootjes trekken terwijl iedereen thuis blijft.

Tip 2: spreek een budget af voor je start met lootjes trekken

Als je een surprise moet maken voor iemand van jouw familie of vriendengroep, moet je hier ook cadeaus voor kopen. Voor je start met lootjes trekken, is het slim om af te spreken met jouw familieleden, vrienden of vriendinnen wat je moet uitgeven aan de cadeaus bij de surprise. Sommige mensen spreken 50 euro af, maar andere mensen maken hun surprise met een cadeau van maximaal 5 euro. Om ervoor te zorgen dat er geen mensen zijn die heel veel geld uitgeven en tegelijkertijd ook mensen zijn die maar heel weinig uitgeven, spreek je dan ook voor het trekken van de lootjes een budget af. Een budget is een maximale prijs die je moet uitgeven aan een cadeau, zoals bijvoorbeeld 10 euro. Door een budget af te spreken, zorg je ervoor dat iedereen ongeveer evenveel geld betaalt en een cadeau krijgt van dezelfde prijs.

Tip 3: maak een verlanglijstje bij lootjes trekken

Om ervoor te zorgen dat je cadeaus koopt waar de ander blij mee is en je zelf ook cadeaus krijgt waar je blij mee bent, kun je voor het trekken van de lootjes een verlanglijstje maken. Een verlanglijstje is een lijstje met cadeaus die jij leuk vindt en je graag cadeau zou krijgen bij jouw surprise. Spreek bijvoorbeeld af voor het trekken van de lootjes dat iedereen op het lootje een verlanglijstje schrijft, zodat niemand moeite heeft met het kopen van cadeaus bij de surprise en iedereen de leukste cadeaus krijgt. En kies je voor online lootjes trekken? Dan kun je op onze site ook een verlanglijstje maken, waarbij je precies opschrijft welke cadeaus je leuk vindt om te krijgen bij jouw surprise. Degene die het lootje met jouw naam heeft getrokken, krijgt dit verlanglijstje dan te zien en kan dit verlanglijstje gebruiken bij het kopen van cadeaus voor bij jouw surprise.

Tip 4: maak een verlanglijstje met cadeaus binnen het budget

Voor je bent gestart met het trekken van de lootjes, heb je natuurlijk een budget afgesproken voor het kopen van cadeaus. Bij het maken van een verlanglijstje is het belangrijk dat je dit budget niet vergeet, zodat je cadeaus op jouw verlanglijstje zijn die je ook echt kan krijgen. Als je bij lootjes trekken bijvoorbeeld hebt afgesproken dat je maximaal 10 euro mag uitgeven bij het kopen van een cadeau voor de surprise, dan is het niet slim om een cadeau op je verlanglijstje te zetten die veel duurder is dan 10 euro. Doe je dit wel, dan krijg je dit cadeau natuurlijk niet en heb je niets aan jouw verlanglijstje bij lootjes trekken.

Door te kiezen voor online lootjes trekken, een budget af te spreken voor je start met lootjes trekken, een verlanglijstje te maken voor het lootjes trekken en dit verlanglijstje ook binnen het afgesproken budget te houden, maak je van jouw surpriseparty één groot succes. Op deze manier is het trekken van lootjes voor de surprise namelijk niet alleen het gemakkelijkst, maar weet je ook zeker dat je de leukste cadeaus krijgt bij jouw surprise en dat je hier heel blij mee bent.